גורמה

אני לא מבין את התפריט

המליצו לנו על מסעדה חדשה בראשותו של שף מוּסוֹ.
שף בעל שם עולמי, קצת יקר אבל שווה אמרו.
השתכנענו, הלכנו, ישבנו, חיכינו (למלצר)...

- ערב טוב
- ערב טוב
- מה תרצו
- תרגום
- סליחה??
- אני לא מבין את התפריט

עברנו יחד על התפריט ועדיין לא הבנתי כלום אבל עצרתי אותו כשהזכיר את המילה עגל

- פעמיים ושתי בירות
- יש בירה מיוחדת
- מה מיוחד בה?
- היא עשויה מאורז
- אורז ? והלימונדה אצלכם זה שעועית סחוטה ? תן לי פעמיים גולדסטאר רגיל לגמרי

שוב חיכינו ואז הוא הגיע עם שתי צלחות ענקיות ועליהן שני פרורים לא מזוהים, שלושה עלים, גבעול וכמה כתמים של משהו כתום....אז המשכנו לחכות

- הכל בסדר ?
- אני מחכה לעגל
- הנה העגל (מצביע על שני הפרורים)
- איפה?? שנייה אני ארכיב משקפיים, זה עגל?? מה עשיתם לו ביופסיה?? מה זה הפרורים האלה?!!
- אדוני זו המנה
- מנה!! מנה!! לזה אתה קורא מנה??
- אני צריך לאכול לפני שאני בא למסעדה??
- אדוני השנה היא 2014 ובעולם החדש זו נקראת מנה
- חבוב אני אולי מהעולם הישן ושם אומרים שילד טוב משאיר צלחת ריקה אבל אני לא חושב שהתכוונו לטבח תקרא לו בבקשה

מוּסוֹ הגיע ואחרי שיחה קצרה התברר שמוּסוֹ זה בכלל מוסטפה שנולד בחברון, היגר לפריס שם למד בישול. השיחה התחילה בעברית שבורה, עברה לאנגלית סדוקה והמשיכה בערבית אסלית

- יא' אחי יש מצב שאני מקבל אוכל אמיתי?

מוּסוֹטפה חייך ונכנס למטבח, לשולחן הגיעו עוד שני בקבוקי בירה רגילים (יבוא מהעולם הישן) והבטחה שהמנה שלנו בדרך. כשחזר הביא איתו שני נתחים אמיתיים של עגל וסלט קצוץ. מוסטפה ישב איתנו, אכלנו, צחקנו וקצת קלקלנו את האווירה עם פוליטיקה ושוב צחקנו. כשקמנו ללכת לחצנו ידיים...

- אתה רואה מוסטפה זה דו קיום אתה מבסוט, אני מבסוט כל אחד נתן את הדבר האמיתי כולם שבעים ויש פרנסה. אחרי שנים שהגשנו צלחות ריקות יעני גורמה נתנו לזה שמות יפים וכולם נשארו רעבים ושלמו מחיר יקר.

אם יוצא לכם לאכול שם תגידו למוּסוֹ שאני שלחתי אתכם
 
תמונה: stateofisrael
 

אהבת? לחץ כאן וקבל עדכונים על תכנים חדשים שלי
+ שמירה על זכויות היוצרים למאמר באחריות הכותב בלבד

תגובות

טוען...
הצג הכל