בישול בבית, אבל אחרת 6

כלי בישול ומתכון:סלט מלפפונים חמוץ מתוק

ללא כלים איכותיים אין בישול איכותי. אתם תגידו מייד שלסבתא שלכם היו כלים מעטים ופשוטים ביותר ותבשיליה היו נפלאים. זה נכון, אבל גם רוב זמנה היה בידה. הבישולים והאפיה נמשכו אז שעות רבות על אש נמוכה מאוד בסוגי תנורים אחרים והכלים...נו טוב. לא תרצו לבשל בהם היום כשזמנכם יקר וגם לא תרצו לקרצף אותם לאחר מכן.

ברומא העתיקה כלי הבישול היו בעיקר מקרמיקה קשה ועל פי רוב איכותית. מחבתות ובלטינית (lanx) היו ממתכת, מברונזה או מברזל. מזלגות וסכינים לא היו ליד השוחלן, אלא רק כפות. האוכל הגיע כבר חתוך. צורת האכילה בבתים העשירים היתה על הרצפה או ליד שולחן נמוך ובשכיבה מסביבו בצורת פרסה. כיוון שנשענו על מרפק שמאל (כי אכלו בימין) לא ניתן היה לחתוך את האוכל. לרוב אכלו בידיים. בבתים האמידים יותר עבדים או משרתים הסתובבו מסביב לסועדים עם קנקני מי ורדים או סתם מים לשטיפת הידיים מפעם לפעם.
סדר הישיבה היה מחמיר. הפינה הימנית של שולחן הגשת המזון נחשב למכובד ביותר ונשמר לבעל הבית. מרק שתו מספלים והבשר הגיע לעתים קרובות מושחל על שיפודים שנטבלו על ידי הסועדים עצמם ברטבים שונים. בכפות השתמשו בדרך כלל רק עבור אכילת המתוקים או התפיחות, כלומר הסופלה.
כעת נחזור שוב לימינו אנו נציג את הכלים בפעם הבאה.

סלט מלפפונים חמוץ-מתוק:

הכנה:

זה סלט מהמטבח ההונגרי והאוסטרי. זו גירסה שלי. סלט זה מתאים מאוד למטבח הישראלי. הוא קל, פשוט ומתאים למאכלים שונים לרבות בשר.

חומרים:
5 מלפפונים גדולים וחשוב שיהיו טריים ומוצקים.
1 בצל גדול.
מלח.
רבע כוס שמיר קצוץ (אופציונלי, אך רצוי).
טיפ:כדי שגזר ומלפפון יהיו מוצקים אפשר להשרותם לכמה שעות במים קרים(מקולפים).

חומרים לנוזל התחמיץ:
קצת פחות מרבע כוס חומץ טבעי כ-35 סנטיליטר.
7 כפיות סוכר.
1/4 כוס מים.

הכנה:
פורסים דק את חמשת המלפפונים המקולפים והבצל במנדולינה. ממליחים בכף מלח גס ונותנים להגיר נוזלים כשעתיים. שוטפים היטב מהמלח וסוחטים. במצב הזה אפשר לאחסן בצנצנת במקרר עד שלושה-ארבעה ימים (ללא הרוטב). מכינים נוזל תחמיץ מהחומרים כמוסבר לעיל וכ-24 שעות לפי ההגשה מוזגים את הנוזל על המלפפונים והבצל הפרוסים שנסחטו.

שידרוגים:
הוסיפו שמיר קצוץ(זה כמעט שידרוג חובה).
קשטו בפפריקה מתוקה מפוזרת על הסלט (כמו שמפזרים לפעמים על חומוס).
בהונגריה נוהגים להניח כף שמנת חמוצה באמצע הסלט.

אפשרויות ההגשה בצילומים שלי

כל הזכויות שמורות למחבר © 2015








אהבת? לחץ כאן וקבל עדכונים על תכנים חדשים שלי
+ שמירה על זכויות היוצרים למאמר באחריות הכותב בלבד

תגובות

טוען...
הצג הכל