מאפינס אוכמניות הכי טעים שתאכלו אי פעם! בדוק.

תתארו לכם: אתם מתעוררים בבוקר וריח מענג חולף ליד אפכם וממלא את הבית. התענוג: מאפינס אוכמניות גורמה, עם אוכמניות טריות ופירורים מעל. הנה איך כל זה קורה.

יותר פשוט וקל מזה, לא תמצאו. והטעם...ממכר!

האמריקאים מכורים למאפינס בכל הטעמים, אבל אני לא ממש נפלתי מהמאפה הפריך. עד שביום בהיר אחד נתקלתי במתכון המדהים הזה, ומאז בכל שבוע מגש עטור מאפינס מקשט את מטבחי, הריחות...יאמי! והאורחים מלקקים את האצבעות.
אז למה אתם מחכים?

מצרכים ל- 12 מאפינס

שכבת פירורים עליונה:

3/4 כוס קמח רגיל
2 כפות סוכר חום
2 כפות סוכר לבן
60 גרם חמאה (4 כפות) מומסת
1/4 כפית תמצית וניל
קורט מלח

בעזרת מזלג, ערבבו את כל המצרכים יחד , עד לקבלת פירורים ווהשאירו בצד.

מצרכים לבלילת המאפינס:
2 ורבע כוסות קמח רגיל
2 כפיות אבקת אפייה
1 כפית אבקת סודה לשתייה
קורט מלח
2 ביצים גדולות
1/2 כוס ריוויון
1/2 כוס סוכר חום
1/2 כוס סוכר רגיל
1 כפית תמצית וניל
60 גרם חמאה מומסת
1 כוס אוכמניות טריות או להפשיר אוכמניות קפואות

הוראות הכנה:

לחמם תנור ל 200 מעלות.
לשמן בעדינות את תבנית המאפינס (בתוך העיגולים)
ביחד לערבב את כל החומרים היבשים (קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה ומלח בקערה בינונית) ולהניח בצד.

בקערה גדולה: לטרוף את הביצים, להוסיף את הריוויון, סוכר חום וסוכר לבן - עד כדי בלילה אחידה. להוסיף תמצית וניל וחמאה מומסת ולערבב.
להוסיף את הבלילה הרטובה לבלילה היבשה של הקמח לאט לאט תוך כדי ערבוב, ועד שכל הקמח נטמע היטב בבלילה.
בעדינות להוסיף ולערבב את האוכמניות.
לצקת לתוך כל עיגול בתבנית 1/4 כוס מהבלילה - בסוף אם נשארת בלילה אפשר להמשיך לחלק באופן שווה בין שאר העיגולים. מעל כל בלילה, לפורר עם האצבעות את הפירורים ברוחב לב.
לאפות בין 14-16 דקות (או עד שהסכין יוצאת יבשה ונקייה).

בתאבון!!
 
תמונה: freedigitalphotos.net

אהבת? לחץ כאן וקבל עדכונים על תכנים חדשים שלי
+ שמירה על זכויות היוצרים למאמר באחריות הכותב בלבד

תגובות

טוען...
הצג הכל