כל אחד והחריימה שלו

מה כבר לא נאמר על הדג ברוטב האדום והחריף הזה? אז נכון, במקור הוא משוייך לעדות הצפון אפריקאיות אבל כבר מזמן המתכון הזה אינו שמור לעדה ספציפית. ישנם הרבה מתכונים ווריאציות שונות, אבל בבסיס הרעיון מובן. צריך דג בשרני ושייצא אדום (רצוי טעים). אז אם אין לכם אמא מרוקאית שתכין, הנה אחלה מתכון פשוט וטעים!!

מצרכים:

- 6-10 חתיכות מאיזה דג שאהוב עליכם. לא חייב דג עבה מאוד או בשרני אבל הדקים עלולים להתפרק קצת במהלך הבישול.
- כף נדיבה של שום כתוש.
- 1-2 גמבה אדומה חתוכה לרצועות.
- 1 גזר פרוס לעיגולים (או כל צורה שבא לכם).
- 2 תפוחי אדמה פרוסים דק.
- צרור ענק של כוסברא או שניים קטנים.
- 1 פלפל חריף מקולף וחתוך (לא חובה)
.
 
 

 

תבלינים:

- רבע כוס שמן (למרות שיהיו כאלה שיטענו שאני שמרנית מדי... אם בא לכם קצת יותר, אצל המרוקאים, כל המרבה הרי זה משובח).
- רבע כפית מלח.
- רבע כפית פלפל שחור.
- כף שטוחה כרכום.
- כף פפריקה מתוקה (מרוקאית בשמן מומלץ).
- כפית פפריקה חריפה (מומלץ, כי לא יוצא חריף).
- כף מרק עוף.
- חצי כפית כמון.

** יש שיגידו שהשתגעתי, אבל הדג שלי ידוע בציבור וברבים והמחמאות מדברות בעד עצמם.
 

 

אופו ההכנה בשלבים פשוטים

* לפני הכל, לשטוף כל חתיכת דג, לנקות, ולהשרות בקערה עם מים וקצת לימון סחוט לחצי שעה.

1. לחמם כף שמן רגיל ולטגן את השום עד שמזהיב מעט.
2. מיד לפזר את הגמבה האדומה, חצי מכמות הכוסברה הקצוצה, תפוחי האדמה והגזר.
3. מעל הכל להניח את הדגים ומעליהם לפזר את המחצית השניה של הכוסברה הקצוצה.
4. להוסיף מים עד כסנטימטר מעל הדג.
5. להביא לרתיחה ולהנמיך מייד לאש נמוכה - לכסות כיסוי חלקי עם המכסה (להשאיר קצת אויר).

** ניתן להוסיף פלפל חריף לאלה שאוהבים לשון שרופה.
 

 

6. בזמן שהדג מתחיל להתבשל, זה הזמן לערבב את כל התבלינים בקערה, לערבב ולערבב ולערבב... כדי שהטעמים ייספגו.

כ-10 דקות לאחר תחילת בישול הדג, שיפכו את התערובת מעל הדג ובחשו בעדינות עם כף בין הדגים. כסו חצי מהסיר שוב ומדיי פעם בחשו בעדינות מסביב לדג על מנת לפזר את הרוטב באופן אחיד.

 
 

 

לסיום!!

הדגים מוכנים כשנשאר בערך סנטימטר רוטב או לפי טעמכם...

בתיאבון!!!
 

 

אהבת? לחץ כאן וקבל עדכונים על תכנים חדשים שלי
+ שמירה על זכויות היוצרים למאמר באחריות הכותב בלבד

תגובות

טוען...
הצג הכל