יקב פלם- שכרון חושים

נאספנו אל מרפסת היקב ,באיטלקית terrazzo azienda vinicola כשמספר שולחנות ערוכים קיבלו את פנינו ועליהם סלסילות לחם כפרי ,נתחי גבינה צהובה ארומטיים,כמה מערכות של כוסות והחלה הצלילה לעולם היין בהובלתו של ישראל פלם ,הנושא מרתק,יינות אדומים יינות לבנים,איך טועמים והכל בשפה של בני אנוש.בעיקרון נעשתה קורלציה בחגיגה הזו של עיניים,אף ופה



ויין ישמח לבב אנוש...

מן הראוי שאפתח סיור זה במילים מהמקורות...
תהילים קד
"וייִן  יְשַׂמַּח לְבַב־אֱנוֹשׁ ".
הידעתם כי המילה יין מוזכרת 1222 פעמים בתנ"ך מתוכם 24 פעמים בתורה.


ביקור ביקב Flam הוא חוויה מיוחדת מרגשת ובלתי נשכחת. לאלה מכם שמטיילים באזור פרוזדור ירושלים ביער הקדושים סמוך לבתי המושב אשתאול יתכבדו ויכנסו אל מתחת לגגו של יקב ביתי הלא הוא יקב Flam שהינו תחנה מומלצת. ראשיתו של היקב בשנת 1998 היקב הינו יקב משפחתי מסורתי בדומה ליקבים משפחתיים באירופה. מרבית הכרמים בבעלות ובטיפול המשפחה וגדלים חלקם בסמוך ליקב,באזור הרי יהודה ובגליל העליון.בכל תהליך הכנת היין שותפים כל בני המשפחה, מנטיעת הכרמים והטיפול בהם לאורך השנה ועד הבציר והכנת היין. בסיור ביקרנו ביקב בכרמים ובמרתף היינות שם טעמנו מהיינות המשובחים של יקב Flam את סיור היין המקצועי העבירו הייננים ישראל פלאם אבי המשפחה ולשעבר שנים לא מועטות היינן של יקבי כרמל מזרחי בראשון לציון ובנו גולן המשמש כ-יינן של יקבי Flam.


מין חבורה שכזו...

אז מה מביא קבוצה של עשרה אנשים שגילם הממוצע מעל 70 שנים והחברות בינם גולשת אף היא עשרות שנים לאחור לאסוף עצמם בוקר קיצי אחד ולהגיע ליקב Flam והתשובה-.מאחר ואחד מאנשי חבורתנו נמצא בקשרי משפחה עם משפחת Flam ניצלנו הדבר כדי לחוות חוויה מיוחדת במינה בביקור ביקב אשר נטוע בסביבה המזכירה את טוסקנה שבאיטליה כמו גם כל מבני היקב המזכירים מאוד יקב איטלקי. הצטרפו אלינו כדי לטעום את המרלו, קברנה, שרדונה, סובניון ו-סירה של יקב Flam.



שכרון חושים

ואפתח באני מאמין של כל העוסקים במלאכה ביקב פלם "אנו מחויבים להפיק את היינות הטובים ביותר שאנו יכולים,יינות בעלי זהות מקומית אלגנטיים ומאוזנים"
גילוי נאות: עד לביקור ביקב פלם לא היה לי כל מושג בנושא יין,הקשר היחיד ליקב ויין היה לפני 55 שנים בהיותי בן 14- עת עבדתי ביקבי כרמל מזרחי בניקוי בריכות היין.
נאספנו אל מרפסת היקב, באיטלקית ,terrazzo cantina ,כשמספר שולחנות ערוכים קיבלו את פנינו ועליהם סלסילות לחם כפרי ,נתחי גבינה צהובה ארומטיים,כמה מערכות של כוסות והחלה הצלילה לעולם היין בהובלתו של ישראל פלם ,הנושא מרתק,יינות אדומים יינות לבנים,איך טועמים והכל בשפה של בני אנוש.בעיקרון נעשתה קורלציה בחגיגה הזו של עיניים,אף ופה ,האברים האלה יצאו במחול כאשר מסביב מיתמרים הריה של ירושלים עטורי עצי המחט, רקיע כחול מ-כחול והנפש,או הנפש, מתרוננת.לא פסקנו מלהתענג מהאדומים והלבנים שיקב פלם מציע:,מושגים כמו טעמים,צבעים,זוויות,השתקפות,צלילות,פירותיות, אפיצות ,במילה אחת ,"אורגיה" !.לאחר שעה ארוכה ירדנו מתנודדים יחד עם ישראל וגולן ל-קוו ייצור היין.


כמה שלבים בייצור היין

אותו בוקר היה מה שנקרא בשפת הבוצרים בציר לילה שהגיע קר ליקב ואוחסן ב-מכולת קירור ענקית.מלגזה ענקית העבירה "בלות" של אשכולי ענבי יין אל המסוע בסיוע כמה עובדים יראי שמיים (היקב כשר למהדרין) כדי להעבירם במכונת הריסוק המבצעת הפרדה בין השזרות והשריגים מהאשכול ומעיכה של הענבים.כך המשכנו צעד אחרי צעד בכל הליך הייצור עד לתחנה הסופית מרתף היין המאוכלס בהמון חביות עץ אלון. לאחר זמן ארוך תם לו הסיור כאשר מרביתנו מבושמים משהו מטעם היין ומהריחות .


אחרית דבר

תודה למשפחת פלם ,משפחה שורשית מראשון לציון שאירחה אותנו, תודה לישראל,קמי,גולן,גלעד,ו-גפן שהרביצו בנו מעט מתורת היין עתיקת היומין.
סיומו של יום: ביקרנו ב-יקב מודרני היודע לשמור ולהשביח טעמי העבר ולאחר מכן נסענו לגדרה כדי לאכול במסעדה תימנית שתבשיליה מתבשלים על פתיליות.


אהבת? לחץ כאן וקבל עדכונים על תכנים חדשים שלי
+ שמירה על זכויות היוצרים למאמר באחריות הכותב בלבד

תגובות

טוען...
הצג הכל