את ההשראה למדליה קיבל אלישע מכותרת דרמטית שקרא בעיתון, כותרת שתיארה את החיילים היוצאים לקרב ומסכנים חייהם על שחרור ירושלים - משביעים את מפקדיהם:
"השבעו נא לנו שירושלים לא תוחזר לזרים לעולם".
הכותרת ריגשה את אברהם אלישע שראה בה תמונת חיים שאסור שתישכח ושרק ברגעי חסד זוכים להיות עדים לשכמותה. הוא החליט להנציחה במדליה כדי שתחלחל אל תוך הזיכרון הקולקטיבי וההיסטורי.
מלחמת ששת הימים הסתיימה ב-10.6.67. וכעשרה ימים בלבד מתום המלחמה - ב"פסטיבל העצמאות" שהופק ע"י אלישע בקולנוע "שביט" בחיפה - הושקה המדליה לראשונה חגיגית בציבור. המנחה שהציג והודיע לקהל על המדליה לראשונה היה שבח וייס - לימים יו"ר הכנסת.
הביטוי "ירושלים של זהב" היה שמו של תכשיט בתבנית ירושלים שבו היו מעטרים את ראשי הכלות ואשר ר' עקיבא אמר לאשתו האהובה רחל מתוך עוׂנְיוׂ: "ולוואי ויכולתי לתת לך ירושלים של זהב".
מבחינה עיצובית-אמנותית התרכז אלישע בתרגום הרגישות הטעונה בקולות של מילות ההשבעה מן הממד הצלילי אל הממד החזותי-סמלי. מושג ההשבעה שיש בו מלהט הנדר והנזר האוזר והאוסר כחישוק, כטבעת סוגרת, בבחינת וְאֵרַשְׂתִּיךְ לִי לְעוֹלָם (הושע ב'/21). כך מילות ההשבעה של המשחררים לפני הקרב מופיעות בתוך "טבעת" עגולה - נושאת ארכיטיפ האירוסין והמתחייב ממנה - הסוגרת סביב ירושלים בעברית ובאנגלית - עיצוב פשוט וקליט. אגב המדליה נקראה גם בשם "מדליון ההשבעה".
לראשונה הונפקה המדליה כנושאת צד אחד בלבד. כשהודיע אלישע לטדי קולק, ראש העיר החדש של ירושלים, שהוא עומד להפיקה דו-צדדית הפציר בו טדי קולק להשאירה ללא שינוי על מנת שהוא, כראש העיר ירושלים, יוכל לחרות הקדשות להמון התומכים והתורמים מקהילות העולם באותם ימים מלאי אופוריה.
המדליה זכתה לכיסוי עולמי ומופיעה בהרבה אתרים באינטרנט, למרבה הצער בלי ציון שם היוצר בעל הזכויות.
לימים הנפיק אברהם אלישע מדליה המכילה את הסמליות הרעיונית של מעמד ההשבעה בגִרסה חדשה ודו-צדדית; וכן מדליות נוספות הקשורות למלחמת ששת הימים כגון זו של משה דיין ויצחק רבין בשער האריות, מדליית "ולואי יבוא שלום על ישראל", המקומות הקדושים, מדליית ההגנה, אלי כהן, מצדה, צליחת התעלה ועוד.
אברהם אלישע הוא תכשיטן חיפאי וזוכה פרס ראשון בעיצוב תכשיטים בישראל.