מצרכים:
- 10 יחידות של פרגיות.
- סויה.
- חרדל.
- דבש.
- שום.
- מלח.
- פטרוזיליה.
- מיץ לימון.
- שמן.
- תבנית בינונית.
- נייר כסף.
- שומשום.
אופן ההכנה:
שמים בקערה - חצי כוס סויה, 2 כפות דבש ומשרים לכחצי שעה.
לאחר חצי שעה לוקחים תבנית בינונית ומסדרים לפי החשק את הפרגיות (אני אישית אוהבת אותם מסודרים בשורות..)
ובקערה נוספת - כותשים ראש שום בגודל בינוני, עם כף שמן, כפית מיץ לימון, כפית חרדל, 2 כפות דבש, כקורט מלח, 1/3 כוס מים חמימים וחצי חב, פטרוזיליה חתוכה דק דק..
מערבבים היטב את הבלילה ומפזרים בצורה שווה על הפרגיות.
מפזרים את הצנוברים בצורה שווה בתבנית.
ניתן להוסיף מעל מעט שומשום.
מחממים תנור ל-180 מעלות, מכסים את התבנית בנייר כסף ושמים בתנור ל3/4 שעה.
אחרי 3/4 שעה יש לוודא שהפרגיות מוכנות (ניתן להיעזר בנעיצת קיסם שיניים) ולחמם ללא נייר כסף לרבע שעה, עד להזהבה.
ניתן להגיש לצד אורז לבן עם יין לבן, ברקע של מוזיקה טובה.
