מי היה מאמין שפיצה יכולה להיות כל כך בריאה?

המתכון הבא לפיצת חצילים הוא דל בפחמימות, דל בשומן ועמוס בטעמים מדהימים מהמטבח האיטלקי

אין כמו פיצה, המאכל האיטלקי שכבש את העולם. למרות שרבים חוששים ממנה והיא ידועה כהורסת דיאטות לא קטנה, יש לפיצה פינה חמה בלב של כולנו. המתכון הבא לפיצת חצילים בריאה וטעימה יגרום לכם להזיל ריר עוד מהרגע הראשון...
 
 

המצרכים:

חציל אחד גדול
ראש שום
שמן זית
עגבניות מרוסקות
עלי בזיליקום
גבינה צהובה או מוצרלה או גבינה דלת שומן
תיבול: אורגנו, מלח, פלפל
 
 הוראות הכנה:
חתכו את שתי קצוות חציל
פרסו פרוסות עבות (2-3 סנטימטרים) 
הניחו את החצילים על נייר מגבת ופזרו עליהם מלח בנדיבות
תנו לחצילים להגיר נוזלים במשך חצי שעה.  
 
בזמן שהחצילים נחים להם על נייר המגבת, התחילו להכין את רוטב הפיצה:
טגנו בין חצי ראש לראש שום שלם, לפי טעמכם, בשמן זית, עד שהוא מתחיל להשחים.
 
 
הוסיפו את העגבניות המרוסקות, תבלו במלח, פלפל ואורגנו ותנו לרוטב להסמיך, כשאתם מוסיפים מעט מים אם הרוטב נראה יבש מדי.
 
 
לאחר חצי שעה, נגבו את החצילים היטב מהמלח והנוזלים.
שמנו קלות תבנית אפייה והניחו בה את החצילים.
הברישו אותם במעט שמן זית ופזרו מעל אורגנו.
אפו את החצילים בתנור במשך 25 דקות בחום של כ-190 מעלות.
 
 
לאחר מכן, הוסיפו לכל חציל כף רוטב נדיבה, ופזרו מעל עלי בזיליקום טריים חתוכים גס
 
 
הוסיפו את גבינת המוצרלה דלת השומן מעל ואפו בתנור עד שהיא נמסה לחלוטין.
 
 
הגישו בהנאה וצפו בכל הסועדים מלקקים את האצבעות!
 
 
 
אוהבים ויודעים לבשל? נשמח לצרף גם אתכם לצוות הכותבים שלנו! - להצטרפות לחצו כאן

אהבת? לחץ כאן וקבל עדכונים על תכנים חדשים שלי
+ שמירה על זכויות היוצרים למאמר באחריות הכותב בלבד

תגובות

טוען...
הצג הכל