מרסימק קופטה - מתכון מנצח מהמטבח הטורקי

מרסימק קופטה - כופתאות עדשים ובורגול באווירת האירוח התורכי שהופכות כל ארוחה לחוויה אותנטית ים תיכונית.

המתכון הבא למרסימק קופטה, כופתאות עדשים ובורגול בנוסח טורקי, מצוין לאירוח, לארוחה משפחתית, או סתם אם מתחשק לכם לגוון. הכופתאות דלות בקלוריות ואינן מטוגנות, ומכילות עדשים אדומות העשירות בברזל, בחלבון ובויטמינים נוספים. תענוג מהמטבח הים-תיכוני!
 

 

מצרכים:

כוס עדשים אדומות
חצי כוס בורגול
2 כפות שמן זית
2 כוסות מים
בצל בינוני קצוץ דק
כפית רוטב צ'ילי חריף או חצי כפית אבקת צ'ילי
כף רסק עגבניות
חצי לימון סחוט
חצי צרור פטרוזיליה קצוצה
4 בצלים ירוקים קצוצים
 

 

אופן ההכנה:

שטפו את העדשים והרתיחו אותן בסיר עם שתי כוסות מים.
הוסיפו למים את הבורגול, מעט מלח, ערבבו והניחו בצד להתקרר.
טגנו במחבת את הבצל (הלבן) עד שהוא מתרכך.
הוסיפו את רסק העגבניות והצ'ילי ובשלו לעוד 2 דקות.
לאחר שהורדתם מהאש, הוסיפו את הכמון וערבבו.
לאחר שהעדשים והבורגול בסיר ספחו את כל הנוזלים, הוסיפו לסיר את התערובת שבמחבת, ואת הפטרוזיליה, הבצל הירוק ואת מיץ הלימון וערבבו.

כעת, נותר לכם רק להכין את הכופתאות.
הניחו על מגש או צלחת גדולה צרור עלי חסה, וצרו מהתערובת כופתא בגודל שתי אצבעות, לאחר שסידרתם תוכלו להגיש את הכופתאות כמתאבן או כמנה ראשונה.

מומלץ להגיש עם מטבל מיונז-צ'ילי, יוגורט-שום-שמיר או גבינת שמנת.
בתיאבון!
 
 

גם לכם יש מתכונים מנצחים? נשמח לצרף אתכם לצוות הכותבים שלנו! - להצטרפות לחצו כאן

אהבת? לחץ כאן וקבל עדכונים על תכנים חדשים שלי
+ שמירה על זכויות היוצרים למאמר באחריות הכותב בלבד

תגובות

טוען...
הצג הכל